bugün

sevdiği entry'ler

darbeye oyun diyenler bir açıklama yapabilir mi

sen hiç askerlik yaptın mı diye sormam gereken soruyu barındıran açıklama.

askeriyenin önünden geçen adam bilir ki, hava kuvvetleri komutanlığı yapmış, gelebileceği en büyük mevkiye gelmiş bir orgeneral, tekrar ediyorum "orgeneral", 1000 tane askerle, köprü kapatarak, askerlerin çoğu uzman ve erbaş iken üstelik, darbe yapılamayacağını bilir.

dünyanın hiç bir yerinde, darbe yapmak için sokağa çıkan tanklar, tekrar ediyorum "tank" lar, elinde sopa ve bıçak olan adamlar tarafından teslim alınamaz.

dünyada hiç bir darbe, cuma akşamı saat 10 da, herkes uyanıkken yapılmaz.

bir orgenerale, tekrar ediyorum "orgeneral"e elimizde 1500 asker var, darbe yapıyoruz dersen, seni çekip alnının ortasından vurur. ya da götüyle güler.

darbe yapılan, ve darbeci başının hava kuvvetleri komutanı olduğu bilinen bir ülkede, ülkenin cumhurbaşkanı, yani hedefte olan adam, hava sahası komple darbeci f16 larla olan bir zamanda, internette bile rotası belli olan bir uçakla seyahat edemez. kuş gibi avlarlar adamı.

niyeti meclisi paramparça etmek olan bir f16 pilotu, (ki genelde üsteğmen, yüzbaşı ya da binbaşı olurlar) bir ekiple birlikte bir kaç dakika içerisinde meclisi sığınaklarına kadar dümdüz eder, çaycı dahil mecliste yaşayan hücre bile bırakmaz.

niyeti cumhurbaşkanlığı sarayını bombalamak olan f16 pilotları, hektarlarca alan üzerine kurulu olan sarayı saatlerce bombalayıp ıska geçemez.

niyeti cumhurbaşkanını kaldığı otelde öldürmek olan, ve söylenildiği gibi bordo bereli olan bir ekip, cumhurbaşkanı otelden ayrıldıktan 40 dakika sonra oraya gidip boş binaya kurşun yağdırmaz.

bu söylediklerimden "darbe tiyatrosunu tayyip ayarladı" sonucunu çıkarmayın sakın. zira plan tayyip erdoğanı aşacak kadar büyük.

bu senaryo, tayyip erdoğanın daha da güçlenmesini, ve başkanlığı önünde engel olabilecek cemaatçi tayfayı ortadan kaldırmayı hedefleyen üst akıl tarafından organize edilmişti. ve işin başka bir tarafı, şu anda polisten filistin askısına asılarak dayak yiyen generallerin hepsi de, darbenin başarılı olacağına inanıyorlardı. kendilerini, ekiğlerini daha büyük ve kalabalık sanıyorlardı, ve ihale çok güzel bu darbe sevicilere kaldı. tayyip erdoğan derseniz, bence oynanan oyundan haberi yoktu, sonradan oldu.

darbe akşam 21:30-22:00 civarı konusulmaya ve ayyuka çıkmaya başlamışken, tayyip erdoğan gece 01:30-02:00 gibi facetime dan yayına bağlanması, o aradaki 3-4 saat piyasada olmaması bu iddiamı güçlendiriyor. zira ilk konuşmalarındaki gerginlik sabaha karşı yerini nasıl bir rahatlığa bırakmıştı, hepiniz görmüşsünüzdür.

yani anayacağınız yine filler tepişti, çimenler ezildi.

hiç bir suçu yokken sokağa gönderilen sivil halktan onlarca can gitti. tek suçu komutanından emir almak olan 20 yaşında erler gitti... allah hepsine rahmet eylesin.

son not: bu darbe girişimi göstermiştir ki, recep tayyip erdoğan, kendisinin hedefte olduğunu anlayınca, yüzbinlerce insanın kendisine kalkan olmasında hiç bir beis görmeyen, memleketi hiç ardına bile bakmadan iç savaşa sürükleyebilecek karakterde, hasta ruhlu bir insandır.

161 şehit varken bayram ilan edilmesi

mesai bitimi her gün olduğu gibi geçmek zorunda olduğum zeytinburnu semtindeki kutlamaları gördüğüm ve eve gelir gelmez güzelce kusmama sebep olan mevzudur..

şimdi yazacağım şeyler biraz kötü gelebilir kimilerine o yüzden makarnacılar özellik ile okumasın bundan sonrasını bir nevi spoiler olarak kabul edin..

semtin içine girdiğim andan itibaren yanımdan araba konvoyları geçmeye başladı üzerinde türk bayrakları ile.. anlam veremedim ilk başta nereden bilebilirdim ki türk asker türk polisi ile çatıştı ve yüz küsürü öldü diye kutlamaya gittiklerini.. veliefendiden yukarı doğru çıktıkça kaymakamlık binasına doğru akan kalabalığı ve tipleri görünce yavaş yavaş netleşmeye başladı mevzu ama kabul edemedim.. kaymakamlığa ulaşmama az kala çalan dombıra nın tayyip versiyonun duyunca utanma duyguları başladı bünyede.. resmen ellerinde türk bayrakları ile yüzlerce kişi meydanda oynuyorlardı ya. olabilir miydi böyle bir şey ? ölen de öldüren de türk askeri polisi çünkü..

kusma isteği orada başladı ve eve daha 2.5 km yol vardı.. aşağıya doğru indikçe his daha da arttı çünkü yanımdan hem yaya hem araba konvoyları gidiyordu oraya doğru. yayaların ellerinde dövizler "reyis çok yaşa haklarından geldin" gibi şeyler yazıyordu.. hala inanamadım ama son kertede aşağıdan yani abdi ipekçinin oradan yukarı gelen rabia işareti yapıp korna çala çala gelen konvoyları görünce koşarak kaçtım artık oradan..

lanet olsun demekten başka bir şey gelmiyor inanın ki. öyle veya böyle insanlar ölmüş ama bunlar kutlama yapıyor ya. kahramanlık hikayeleri yazacaklarını daha dün gece söylemiştim de bu kadar çabuk olacağını ben bile tahmin edemedim..

askerini linç eden millet

Öylesine kanıma dokunuyor ki, öylesine içimi sıkıyor ki. Ben cahil bir halk olduğumuzu biliyordum ama bunun tarifi yoktur. Bunun Türkçe'de karşılığı bile yoktur. Gezi parkı olaylarında teröristlerle bir olup polise saldırdılar diyenler, yanındaki adamın belki de terörist olduğunu bilmeden birlikte askerleri şehit ettiler be.

Yazıklar olsun.

13 temmuz 2016 yılmaz özdil köşe yazısı

böyle kirli bir dünyadan, ülkeden gerçekten utanıyorum.. okurken kaç defa yutkundum ulan, kaç defa gözümün önüne geldi o kızlar..

bir de savaştan kaçmış, hadi kaçmış, utanmadan gelip buralarda suriye naraları atan köpeklere bakıyorum, en yakın zamanda siktirolup gitmeleri için dua ediyorum.

daha kötüsü gazime, şehidime verilmeyen, suriyelilere verilen evler, burslar, maaşlar, ve utanmadan vatandaşlık veriyoruz ve bundan guırur duyuyoruz diyen siyasetçiler..

midem bulanıyor artık, hissizleşmeye doğru gidiyoruz, tükeniyoruz, türkiye türklerindir demeye korkak olduk..

lanet olsun siyasetinize, lanet olsun size be..

abdestim bozulur diye hastayı muayne etmeyen kadın

(bkz: kapanın ben doktorum)

oruç bozmayan su

görsel